HTML

Mi ez?

Hírgyűjtemény az óperencián túlról, teljesen szubjektív szempontok szerint válogatva.

Utolsó kommentek

CNN US News

Nincs megjeleníthető elem

U.S.News

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Háztartási mérgezések

2008.11.02. 12:51 beeee

Az Oklahomai Mérgezésügyi Központ munkatársai évente több, mint 55000 megkeresésre adnak tanácsot.

Ezek közül két közelmúltbeli, erősen vicces eset:

  1. Óvodai dolgozó egydolláros boltban vett egy műanyag flakonban folyadékot, ami gyümölcslének nézett ki, és az illata is olyan volt. Nem sokkal később pici poharakban adagolta ki a gyerekeknek. Tisztítószer volt.

    Hamar észrevette a hibát, elvette az italt a gyerekektől, és hívta a mérgezésügyi központot. Gyorsan jött is a segítség, szerencsére csak néhány gyereket kellett gyomorbántalmakkal kórházba vinni.
     
  2. Egy nő az extra erős ragasztót a szekrényben közel tárolta a szemcsepphez. Igen, valóban... Véletlen a ragasztót cseppentette a szemébe. A mérgezésügyi munkatársak arra kérték, hogy ne próbálja kinyitni a szemét. Kapott egy tapaszt rá, amitől néhány nap múlva feloldott a ragasztó és úgy ki tudta nyitni a szemét, hogy egyáltalán nem esett bántódása.

Lee McGoodwin, a központ igazgatója elmondta, hogy évente több, mint 55000 hívást kapnak, többek között orvosoktól, ápolóktól, de magánemberektől is. A gyors és hasznos indormációnak köszönhetően sok felesleges ambulanciai megkeresést elkerülnek, a hívások 80%-át az orvosi ügyelet meglátogatása nélkül kezelni tudják.

A teljes cikk a NewsOK weboldalán olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: általános oklahoma

A bejegyzés trackback címe:

https://usnews.blog.hu/api/trackback/id/tr66745351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása