HTML

Mi ez?

Hírgyűjtemény az óperencián túlról, teljesen szubjektív szempontok szerint válogatva.

Utolsó kommentek

CNN US News

Nincs megjeleníthető elem

U.S.News

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Vegyes / okt.24.

2007.10.24. 22:40 beeee

Nem írok most a californiai erdőtűzről, mert minden TV-s és netes hírcsatorna tele van vele. Bár fura, Indexen nem találom. Mindenesetre aki még nem hallott róla, az másik bolygón él. Majd talán holnap rászánom magam, addig is jöjjenek a mai vegyes hírek.

Philadelphia, PA - elfogták a 75 éves Maximo Jurado-t, aki 28 évvel ezelőtt szökött meg a New Jersey-ben található Marlboro Camp börtönből, amit egyébként azóta már bezártak. A férfi először nem akarta beismerni, hogy tényleg ő a szökött rab, de miután mutattak neki egy 28 évvel ezelőtti képet, bevallotta, hogy ő az. Eredeti büntetése 4 és 10 év között lett volna, amiből 4 hónapot töltött le. Úgy sikerült ennyi évig szabadlábon maradnia, hogy gyakran költözött, több különböző nevet használt, és igyekezett nem megszegni a törvényt. Jelenleg Philadelphiában őrzik. Le kell ülnie a maradék büntetést, valamint ha elítélik szökésért, akkor további 5 évet kaphat.

Muncie, IN - egy hangos papagáj megmentette gazdáit a tűztől. A 33 éves Shannon Conwell és 9 éves fia elaludtak a kanapén filmnézés közben. Éjjel 3-kor arra ébredtek, hogy papagájuk, aki egyébként nagyon szeret mindenfajta hangot utánozni, a tűzjelző hangját üvölti. Mindhárman megmenekültek, a házban pedig leégett a konyha, az étkező és a hálószoba. A férfi nagyon szerencsés volt, hogy a nappaliban aludtak el, a hálószobában ugyanis általában megy a légkondícionáló és így nem annyira hallatszanak be az egyéb hangok.

Mansfield, OH - Karen és Mark Cline 27. házassági évfordulójukra megkapták esküvői képeiket. A pár nagyon fiatalon házasodott össze, és nem volt pénzük kifizetni a fotósnak a képekért kért 150 Dollárt. Múlt héten a fotós megkereste Karent Ohioban munkahelyén, és meglepte a fotóalbummal. Jim Wagner, a fotós, aki most 80 éves, elmondta, hogy rendet rakott a régi dolgai között, és megtalálta a fotóalbumot. Tudta, hogy a párnak az esküvő idején nem volt pénze, és gondolta, hogy örülni fognak az albumnak. Karen nem akart hinni a szemének, nagyon boldog volt. Természetesen kifizette a fotósnak a 150 Dollárt.

Washington DC - a szenátus szavazott egy törvénytervezetről, ami megnyitotta volna az utat az állampolgárság felé azoknak a gyermekeknek, akik 16 éves koruk előtt jöttek az USA-ba szüleikkel együtt illegálisan. A feltétel az lett volna, hogy főiskolát fognak végezni, vagy csatlakoznak a hadsereghez. A "DREAM" (Development, Relief and Education for Alien Minors) törvénytervezet elfogadásához 60 szavazatra lett volna szükség, de csak 52-t kapott. Ha elfogadták volna, kb. 12 millió illegális bevándorló válhatott volna legálissá. A törvénytervezet támogatói azzal érvelnek, hogy ezeknek a gyerekeknek nem volt beleszólásuk szüleik döntésébe, nem tehetnek róla, hogy illegálisak, nem érdemelnek ezért büntetést. A tervezet ellenzői viszont arra hivatkoznak, hogy ez egy újabb módja lenne az amnesztiának, a törvények be nem tartását ők nem támogathatják.

Los Angeles, CA - december 2-án a Kodak Színházban kerül megrendezésre az első "Movies Rock" koncert. Az esemény a filmek és zene közti kapcsolatot fogja ünnepelni. A koncerten többek között fellép Mary J. Blige, John Legend, Fergie, Jennifer Hudson, Beyonce, Elton John és Carrie Underwood, aki a Zene Hangjai főcímdalát fogja énekelni.
Egyébként megjelent Carrie új, 2. albuma, Carnival Ride címmel. :)

Cape Canaveral, FL - kedd este európai idő szerint 17:38-kor újra útra kelt a Discovery. Az Index is megírta, olvassátok el. Lehet félni majd amikor jön vissza...

Kingfisher, OK - a mai talán legérdekesebb hír... Kingfisher-ben, Sam Walton, a Wal-Mart lánc alapítójának szülővárosában végre nyílt egy Wal-Mart Supercenter. Az óriás üzlet 80 munkahelyet teremt, valamint a tapasztalatok szerint további kereskedelmi egységeket és éttermeket vonz a környékére. Ezzel a lendülettel fel is avatták Sam Walton 8 láb magas szobrát. Igen, ez egy hír volt.

És mielőtt még elfelejtem, még egy hír DC-ből. Öregebb Bush kicsi fia, George W. azt nyilatkozta ma, hogy Kubának ideje a demokrácia útjára lépni. Volt még sok rizsa, elmondta párszor hogy freedom, independence, és democracy. Jó téma, talán a szokásosnál is többször használhatta kedvenc szavait, amiket legalább már annyit gyakorolt, hogy jól ki tudja mondani. Szóval aki Kubába akar utazni, hamar tegye meg, mert W sok mindenre képes a maradék kicsit több mint 1 év alatt. Még a végén viszi oda is a demokráciát, mint Irakba.

1 komment

Címkék: zene california florida indiana űrsikló vegyes oklahoma ohio duplavé dc pennsylvania

A bejegyzés trackback címe:

https://usnews.blog.hu/api/trackback/id/tr30206605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyuci 2007.10.26. 21:43:51

Akkor én más bolygón élek! Hurrá!
süti beállítások módosítása