HTML

Mi ez?

Hírgyűjtemény az óperencián túlról, teljesen szubjektív szempontok szerint válogatva.

Utolsó kommentek

CNN US News

Nincs megjeleníthető elem

U.S.News

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Középiskolai lövöldözés

2007.10.10. 21:47 beeee

Cleveland, Ohio - a SuccessTech középiskola 14 éves diákja mindkét kezében egy-egy pisztollyal érkezett az iskolába, majd lövöldözni kezdett. Négyen megsérültek, két felnőtt és egy 14, ill. 17 éves diák, őket a mentők kórházba szállították. A lövöldöző fiú meghalt. Egyenlőre nem lehet tudni, hogy saját magát lőtte-e le, vagy a rendőrök lövései találták -e el.

"A két diák állapota stabil, a felnőttek viszont nem voltak ilyen szerencsések, ők valamivel rosszabb állapotban vannak" - nyilatkozta Cleveland polgármesterének a szóvivője.

Tanúk elmondták, hogy a 14 éves diák el volt keseredve, mivel egy verekedés miatt épp megbüntették. A diáktársak furcsának titulálták a lövöldöző diákot.

Miután az igazgató a hangosbeszélőn keresztül "Kék kód"-ot jelentett be (ez azt jelenti, hogy lövöldözés volt az épületben), a diákok és tanárok kis helyiségekben, szekrényekben bújtak el. Emiatt az iskola evakuálása is nehézkes volt, hiszen nem tudhatták a rendőrök, hogy maradt-e még bárki egy-egy szekrényben elbújva.

A SuccessTech nem hagyományos iskola. Évente kevesebb mint 100 diák jut be felvételi eljárás után. Az órarend sok technológiai jellegű tantárgyat tartalmaz, valamint az iskola technikailag rendkívül felszerelt.

Az utóbbi évek középiskolai és főiskolai lövöldözései után lassan nem ártana elgondokozni a fegyverviselés és használat komolyabb szabályozásáról...
Jó téma az elnökválasztásra valahova az iraki háború és az abortusz közé félútra.

Szólj hozzá!

Címkék: iskola ohio

A bejegyzés trackback címe:

https://usnews.blog.hu/api/trackback/id/tr90192815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása