HTML

Mi ez?

Hírgyűjtemény az óperencián túlról, teljesen szubjektív szempontok szerint válogatva.

Utolsó kommentek

CNN US News

Nincs megjeleníthető elem

U.S.News

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Irak/Vietnam

2007.08.22. 21:53 beeee

Bár már nem kellene meglepődnöm George W. Bush okos mondásain, mégis, ma egy olyant találtam, hogy ó jajj... De nagyon ám!

Mit mondott W eddig mindig ha bárki Vietnamhoz próbálta hasonlítani Irakot? Tagadta, tagadta, és még egy kicsit tagadta. És különbenis, hogy tehet bárki ekkora hülyeséget, hogy ezt a kettőt megpróbálja összehasonlítani.

Erre ma azt bírta mondani, ráadásul egy külföldi háborúkban szolgált veteránok találkozóján, hogy a távolkeleti háborúink és a mai terrorellenes háborúk között rengeteg különbség van. Viszont egy fontos, alapvető közös pont is van, miszerint ezek mind ideológiai küzdelmek. A Japán militraisták, a Koreai és Vietnámi kommunistákhoz hasonlóan a terroristák is a saját politikai nézeteiket akarják rákényszeríteni másokra.
Nesze neked, itt a párhuzam.

De nem hagyja itt ám abba csak úgy. Tovább megy.
Elmagyarázza, hogy az, hogy Vietnámból csak úgy kivonultunk, hatalmas zavart hagyott ott maga után, ráadásul egy szégyen volt az országnak. Ha Irakból is kivonulnánk és így persze káoszt hagynánk ott is magunk után, az kiváló táptalaja lenne további terroristák kiképzésének. Márpedig láttuk szept.11-én, hogy a világ másik végében lévő terrorista paradicsom milyen rombolást tud hozni ide, a saját utcáinkra. Így az Egyesült Államok biztonsága érdekében maradni kell ott, meg kell vernünk őket odaát hogy ne kelljen már itt a saját országunkban megküzdeni velük.
És még meg is tapsolták.

Erre most komolyan mit lehet mondani???????? Az idióta nem kifejezés. Egyrészt olyan emberekre épít, akik a saját előző napi beszélgetéseikre nem emlékeznek (magam is ismerek ilyeneket, és ehhez nem kell ám amerikainak lenni). De ez nem elég, lassan nekem úgy tűnik, ő is ide tartozik. Fogalma nincs, hogy miről beszélt tegnap.
Mindezeken túl is amit itt mondott, az nekem valahogy nagyon nem stimmel. És most finom voltam.

Persze tudni kell, hogy a demokraták és tulajdonképpen sok republikánus elnökjelölt-jelölt is most az előválasztások előtt azon küzd, hogy elmagyarázza, ki kell vonulni Irakból, de NEM úgy, hogy csak úgy elhúzunk, hanem a UN segítségével, békefenntartó erőkkel, stb.

Jajj de várom én már azt a 2009. januárt amikor beiktatják az új elnököt, és hogy novemberben az utolsó szavazatok megszámolása után tényleg maradjon a rendes eredmény, még ott spanyolföldön Floridában is...

És persze hajrá Hillary! :)

(aki szeretné elolvasni eredetiben az egész nyilatkozatot, itt megteheti, de vigyázat, valóban fárasztó: www.whitehouse.gov/news/releases/2007/08/20070822-3.html)

Szólj hozzá!

Címkék: irak vietnam duplavé

A bejegyzés trackback címe:

https://usnews.blog.hu/api/trackback/id/tr17146413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása