HTML

Mi ez?

Hírgyűjtemény az óperencián túlról, teljesen szubjektív szempontok szerint válogatva.

Utolsó kommentek

CNN US News

Nincs megjeleníthető elem

U.S.News

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Új uszony a delfinnek

2007.08.26. 13:56 beeee

Clearwater, Florida - egy protézis-specialista, aki már szembesült a legnehezebb emberi amputációkkal, most egy delfinnek segít megtanulni mű-farokuszonnyal élni.

A delfin a floridai Clearwater Marine Aquarium-ban él. 2005-ben találta egy halász Cape Canaveral közelében, egy rákhalász-hálóba gabalyodva. A háló elszorította a farokuszony vérállátását, és egy idő után az uszony leesett.

Kevin Carrol, a protézis-specialista egyik nehéz feladata az, hogy a protézis ne essen le. Egy delfin farokuszonya annyi erőt fejt ki, hogy a 180 kg-os állatot akár 3 méterre kiemeli a vízből.

A kutatók azt várják, hogy ez a projekt segít majd nekik jobban megérteni a delfinek gondolkodását. Ezen kívül az emberi amputációs esetekben is segítségükre lehetnek az itt szerzett tapasztalatok.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: florida

A bejegyzés trackback címe:

https://usnews.blog.hu/api/trackback/id/tr69149365

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása