HTML

Mi ez?

Hírgyűjtemény az óperencián túlról, teljesen szubjektív szempontok szerint válogatva.

Utolsó kommentek

CNN US News

Nincs megjeleníthető elem

U.S.News

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

OPEC

2007.11.20. 10:27 beeee

Nem az USA-ban történt, de azért érintik az országot a legutóbbi OPEC találkozó eseményei.

Chavez és barátja Ahmadinedzsad azt találták nyilatkozni, hogy a Dollárban történő olajelszámolás nem túl nagy biztosíték nekik. A zöldhasú ugyanis magabiztosan esik, és nem nagyon néz ki úgy, mintha mostanában meg akarna fordulni. Ráadásul a hitelpiaci problémák sem segítenek neki.

Persze Szaudi haverok beszóltak hogy hülyegyerek, kussolj már. Ülj le, egyes. Jó nekünk az a Dollár. Haha.
Le is ült. De meddig?

Rögtön elemezték is az elemzők, hogy mennyire borzasztó lenne ha átállna az Opec a Dollárról valami másra. Az eddigi mélyrepülés még erősebb lenne. Minden importcikk drágább lenne, márpedig mi az amit nem importálnak arrafelé? Így aztán a fizetés kevesebbet érne, kisebb lenne a vásárlóerő, megállna a gazdaság, ami már így is éppenhogycsak döcög. Ellenben ha véletlen Euro-ra akarnának átállni, akkor az EU-nak az elég jól jönne, mondhatni nagyonjól. Megfordulna a világ rendje, talán a végén itt lenne olcsóbb minden mint mindenhol máshol? Yeeeah...

Aztán kéz a bilibe, mert amíg az USA vezetősége (és ezalatt nem csak Bushékat értem, mert ez a dolog annál régebbre nyúlik vissza de sokkal) annyira puszipajtás a Szaudi királyi családdal, addig akárki akárhogyan ugrál, nem lesz itt semmilyen váltás.

Viszont tényleg, mi van már a Dollárral?
Kisebbik Bush nem fogja fellendíteni, tehát még minimum 1, de inkább 1,5-2 évet kell várni arra, hogy egyáltalán kiderüljön, mi lesz. Emlékszem én 315 Ft/Dollár árfolyamra, kb 2000-ben tartott itt. Ja, hogy akkor volt államháztartási egyensúly, és nem volt ekkora háborús költekezés. Bizony.

Mindenki reméli, hogy azért egyszer még megy feljebb majd megint.
Addig is ajánlom az online Dollár alapú vásárlást, az Amazon szállít CD-ket ide is, ráadásul mindenféle magyar jogvédő matrica nélkül, 180 Forintos Dollár árfolyamon
még szállítási költséggel együtt is kevesebb mint itthon.

Kicsit eltértem az eredeti témától, sorry!

Szólj hozzá!

Címkék: általános

A bejegyzés trackback címe:

https://usnews.blog.hu/api/trackback/id/tr86235383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása